Banner created with MyBannerMaker.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μεσα στο σχολειο και εξω απ'το σχολειο...



Μεσα στο σχολειο τα μαθηματικα ειναι μπακαλικη, πραξεις, ο μαθηματικος ειναι η ειδιοκτητα του να λυνεις δυσκολες πραξεις! γουαοοοο! εξω απ'το σχολειο τα μαθηματικα ειναι φιλοσφικη θεωρηση της λογικης σκεψης, η αυστηρη δομηση λογικων μεθοδων, η επιστημη της λογικης. σκεψεις τρελες, σκψεις μεγαλειωδεις.

Μεσα στο σχολειο η φυσικη ειναι τυποι με συμβολα που δεν καταλαβαινει κανεις, εξω απ'αυτο ειναι η εξηγηση του υλικου κοσμου, φαινομενα, πειραματα, θεωριες, αστροφυσικες..

Μεσα στο σχολειο η ιστορια ειναι παπαγαλια και πολλες φορες προπαγανδα, εξω απ'αυτο ειναι η επιστημη που συμπυκνωνει ολη τη σοφια που απεκτησε ο ανθρωπος απο τα λαθη του.

Μεσα στο σχολειο τα αρχαια ειναι η ωρα του υπνου, εξω απο αυτο ειναι μια απο τις δυσκολοτερες γλωσσες του κοσμου, μεσα απο αυτην εκφραστηκαν ολες οι φιλοσοφικες ιδεες, ειναι η μονη γλωσσα που βασιστηκε στη λογικη και γεννησε αλλες γλωσσες (λατινκια-->αγγλικα, γερμανικα---->γερμανογενης οπως σουηδικα, φινλανδικα, νορβηγικα)

Ποση διαφορα κανει ενα κτηριο και λιγα καγκελα.

Μα, θα μου πειτε, δεν γινεται ολοι να γινουν πανεπιστημωνες, δεν μπορουμε να διεξαγουμε παιδεια σε ανωτερα επιπεδα. οχι my friend (που λενε και στο τεξας), δε σε ειπα εγω να ανεβασεις τον πυχη, σε ειπα να διδαξεις τα αληθινα μαθηματα και να παρουσιασεις τις επιστημες οπως ειναι, γιατι μολις καποιος ασχοληθει π.χ με τα μαθηματικα εξωσχολικως θα καταλαβει ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα. διδαξε αυτο που ειναι να διδαξεις, μη διδασκεις μισα πραματα....

just think of...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου