Banner created with MyBannerMaker.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σοφα Λογια...



Εγκαινιαζω αυτη τη νεα κατηγορια με σκοπο να μαθουμε αυτα που δεν ξερουμε, να προβληματιστουμε, να ζοριστουμε κι αλλο σαν τον λυκο...αυτη η κατηγορια θα εχει ΜΟΝΟ αποφθεγματα, οποτε θα πατατε σ'αυτη τη κατηγορια και θα βλεπετε μια συλλογη (οταν προστεθουν κι αλλα, κι αλλα) απο αποφθεγματα και μονο!!

Σημειωση: σ'αυτη την κατηγορια θα δημοσιευω ΜΟΟΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ. Αν και τα αποφθεγματα υπαγονται στη φιλοσοφια, αυτη η κατηγορια θα ειναι ξεχωριστη και θα εχει μονο ρητα, οποτε μολις πατατε εκει θα βλεπετε αναρτησεις μονο με αποφθεγματα που θα συνιστουν μια συλλογη στην ουσια οταν γινουν πολλες. η αλλη κατηγορια, της φιλοσοφιας, περιεχει κειμενα που ασχολουνται με καθαρα φιλοσοφικους προβληματισμους. μπορειτε να κανετε σχολια για καποιο αποφθεγμα, οτι θελετε. επισης αν θελετε μπορειτε σε μορφη σχολιων να προσθετετε δικα σας ωστε η δουλεια να ειναι πιο συλλογικη, αλλωστε αυτος ο σκοπος, να σκεπτομαστε και να προβληματιζομαστε....προσθεστε λοιπον, προσθεστε! κανενα προβλημα!!

για αρχη μονο μερικα που μου ερχονται τωρα, ετσι για το ανοιγμα:

"παντου υπαρχει ομορφια, μα δεν τη βλεπει ο καθενας"-κομφουκιος-

"σπουδαιοτερο απ'ολα η ευτυχια"-αριστοτελης-

"καλοσυνη εστι ανωτερα δικαιοσυνης"

"οπου υπαρχει αγαπη, δεν υπαρχει επιβολη"-αινσταιν-

"τα χερια σου να συμφωνουν μ'αυτα που λες"-σωκρατης-

"πως ανταποδιδεις την αδικια με αδικια, αφου παλι αδικεις διχως να κανεις πραξη καποιας δικαιοσυνης, ενω σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να αδικεις??"-σωκρατης, πλατωνος "κριτων"-

2 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω τον όρο "αποφθέγματα" και συγνώμη αν κάνω λάθος αλλά δες εδώ:

    http://www.greektube.org/content/view/31855/2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποφθεγμα ειναι ενα ρητο. σοφα λογια δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή