Banner created with MyBannerMaker.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Φιλοσοφοι υπο δοκιμασια...


Στην εικονα^ : ο πλατων και ο αριστοτελης μπαινουν στη σχολη, ο πλατων δειχνει πανω με το χερι του, στον ουρανο, πιστος στη φιλοσοφια και την ανωτερα σκεψη, ο αριστοτελης δειχνει κατω, στη γη, στη λογικη και τις θετικες επιστημες.


Η περιφημη Πλατωνικη Σχολη ηταν το πρωτο πανεπιστημιο που υπηρξε ποτε. η φιλοσοφια του δεν ηταν βγαλει ανθρωπους ειδικευμενους σε τομεις, μα "σοφους", δλδ ανθρωπους καλλιεργημενους σε ολες τις σφαιρες της γνωσης. ακομα και σ'αυτο οι αρχαιοι φιλοσοφοι ηταν πιο μπροστα, επιδιωκαν τη σοφια μεσω της παιδειας κι οχι την επαγγελματικη αποκατσταση.

Αναφερεται πως οι σπουδαστες επι πολλα χρονια διδασκονταν ολη την γνωση που υπηρχε και παραλληλα ανακαλπταν νεα. ομως λεει πως υποβαλλοντας σε υπερανθρωπες δοκιμασιες που την δυσκολια τους ουτε φανταζεται κανεις. αυτες οι δοκιμασιες (για τις οποιες κανω και αυτη την αναρτηση) ηταν στην ουσια συζητησεις, συζητησεις για τα δυσκολοτερα θεματα ανα μεσα στους εξυπνοτερους ανθρωπους, καταλαβαινετε πως εμεις δεν θα αντεχαμε λεπτο. επρεπε να απαντησουν σε δυσκολα ερωτηματα και πιθανον να διαρκουσαν μερες. εμεις εχουμε εξεταστικη, αυτοι προσπαθουσαν να μας πουν πιο ειναι το καλο και ππιο το κακο, τι ειναι η αρετη, τη ειναι η δικαιοσυνη, η ευσπλαχνια, η ανδρεια, η σοφια....just think of...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου