Banner created with MyBannerMaker.com

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γιατι νυχτωνει???




Νυχτα, νυχτα...η πιο ωραια περιοδος της μερας, ολοι ξεκουραζονται, βγαινουν, μπαινουν στο ιντερνετ ( :P ), εμεις (ελπιζω να ανοικω κι εγω σ'αυτουυς, μακαρι, γιαυτο λεω εμεις) οι ρομαντικοι κανουμε πανεμορφους στοχασμους...κυριως τα αστρα και η γαληνη, το μυστηριωδες του ουρανου, που βλεπουμε τα βαθη του, στην αβυσσο των αστερων, αυτο νομιζω μας εμπναιει...και θα μας λυπουσε αν δεν υπηρχε νυχτα...γιατι υπαρχει νυχτα? γιατι μας δινεται η ευκαιρια να κανουμε ολα αυτα που κανουμε και αν δεν υπηρχε νυχτα δε θα τα καναμε? με ποιο τροπο προκυπτει το ομορφο δωρο μας?

Το φως ταξιδευει απο ολα τα αστρα και φτανει σε μας, εδω, σα να εχουμε αμετρητους ηλιους, γιατι τοτε ειναι σκοταδι το βραδυ? αφου το φως φτανει σε μας απο πολλα αστερια, εχουμε συνεχης παροχη φωτος δηλαδις. φανταστειτε να ειστε σε ενα δασος οπου ολα τα δεντρα παραγουν φως, αν το ενα σβησει, τα υπολοιπα συνεχιζουν να φεγγουν, δε θα συνεχιζε να ειναι φωτεινα?

Η απαντηση ειναι πολυ απλη, εχει διαπιστωθει πως το φως, οπως ο ηχος, καθως ταξιδευει, εξασθενει. οπως λοιπον ενας ηχος απο μακρια εξασθενει στη διαδρομη. το ιδιο συμβαινει με το φως. ενα πολυ απλο φαινομενο που αγνοουμε.....just think of!!

4 σχόλια: