Banner created with MyBannerMaker.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ονειρο ητανε....



{σας κουρασα με τις επιστημες, παρτε αυτο τι υπεροχο τραγουδι!!}

Όνειρο ήταν - Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πρώτη εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο ουρανός ανάβει τα φώτα
τίποτα πια δεν θα 'ναι όπως πρώτα
Ξημέρωσε πάλι

Ξυπνάω στο φως τα μάτια ανοίγω για λίγο νεκρός χαμένος για λίγο
Ξημέρωσε πάλι

Κι έχεις χαθεί μαζί με τον ύπνο μαζί με του ονείρου τον πολύχρωμο κύκνο
Μην ξημερώνεις ουρανέ

Άδεια η ψυχή μου το δωμάτιο άδειο κι από τo όνειρό μου ακούω καθάριο
Το λυγμό της να λέει όνειρο ήτανε, όνειρο ήτανε

Θα ξαναρθείς μόλις νυχτώσει
και τ' όνειρο πάλι την αλήθεια θα σώσει
Θα 'μαι κοντά σου

Μόνο εκεί σε βλέπω καλή μου
εκεί ζυγώνεις κι ακουμπάς τη ψυχή μου
Με τα φτερά σου

Μα το πρωί χάνεσαι φεύγεις ανοίγω τα μάτια κι αμέσως πεθαίνεις
Μην ξημερώνεις ουρανέ

Ηλιακο Συστημα (συνεχεια) : εξωτερικο ηλιακο συστημα



Το εξωτερικο ηλιακο συστημα αποτελειται απο πλανητες πολυ μεγαλων διαστασεων που αποτελουνται κυριως απο αερια. με τη σειρα προς τα εξω : Διας, Κρονος, Ουρανος, Ποσειδωνας, Πλουτωνας. αναλυτικοτερα κι οσο πιο συντομα και περιεκτικα μπορω (αλλωστε μοιαζουν τοσο μεταξυ τους) :

ΔΙΑΣ



Ο παρα λιγο....δευτερος ηλιος! μη σας κανει εντυπωση, αλλα το 80% των ηλιακων συστηματων ειναι διπλά, δλδ εχουν δυο ηλιους! ο Διας ειναι ο αποτυχημενος δευτερος ηλιος μας! εχει περιπου τα ιδια συστατικα με τον Ηλιο [ 90% υδρογονο (Η)  και 10% ηλιο (Ηe), ο διας αποτελειται μονο απο αεριο ], ιδια πυκνοτητα, μολις 1/10 του μεγεθους του ηλιου , μα μαζα 1000 φορες μικροτερη. χρειαζεται μολις 9 ωρες και 50 λεπτα για μια πληρη περιστροφη, ενω η ενεργεια που εκπεμπει ειναι περισσοτερη απο αυτην που δεχεται απο τον ηλιο και παραγεται μονο απο τη βαρυτικη συγκεντρωση. αν ο Διας ηταν ελαχιστα μεγαλυτερος θα μπορουσαν αυτα τα χαρακτηριστικα να προκαλσεσουν πυρηνικη συντηξη και θα ηταν ηλιος. τα καφετια χρωματα προκυπτουν απο την αμμωνια και το υδροθειουχο αμμωνιο. στον πλανητη αυτον συμβαινουν τρομερες θυελλες ολων αυτων των συστατικων, ξεχωριζει η "ερυθρα κυλιδα" (αυτη η "βουλα" που βλεπετε στην εικονα, αριστερα κατω απ'τη μεση), μια θυελλα που ταρασει την ατμοσφαιρα του επι τρεις αιωνες, στο μεγεθος της γης. οι θερμοκρασιες ειναι ακρεες, απο -145 εως +10.000!! Ο Διας εχει 4 δορυφορους, ιω, ευρωπη, κλειω, γανυμηδης (οχι δν τον ανακαλυψε ποντιος αστρονομος :P) και καλλιστω.

ΚΡΟΝΟΣ



Λιγο μικροτερος απ'τον Δια, ο αρχοντας των δαχτυλιδιων εχει ολοιδια συσταση με τον γιο του (κατα τη μυθολογια) Δια, ειναι κι αυτος μια μπαλα αεριων (ηλιου + υδρογονου). η θερμοκρασιες εδω ειναι εως και 12.000 βαθμους κελσιου. ομως στον Κρονο μας ενδιαφερουν οι δακτυλιοι του, οι οποιοι κατα πασα πιθανοτητα σχηματιστηκαν με τη συγκρουση δυο προην δορυφορων του, αποτελουνται απο διαφορα παγωμενα συστατικα, κυριως αμμο και νερο. οι δακτυλιοι ειναι πραγματικα πελωριοι, απο τη μια ακρη στην αλλη η αποσταση ειναι ιση με τα 2/3 γης-σεληνης. ο κρονος κανει μια πληρη περιφορα σε 29 ετη. εχει 17 δορυφορους, ξεχωριζει ο Τιτανας, με μεγεθος ισο περιπου του Ερμη.

ΟΥΡΑΝΟΣ



Ο Ουρανος ειναι λιγο μικροτερος απο τον Ποσειδωνα που θα δουμε παρακατω. Το εντυπωσιακο εδω ειναι πως ο ουρανος εχει τον αξονα του ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ!! περιστρεφεται δλδ "απο νοτο προς βορρα" με γυρο απο οριζοντιο αξονα μεσα σε 16,7 ωρες. Η συσταση του ειναι επισης ιδια, με 85% υδρογονο και, 15% ηλιο και ενα 2,4 % υδρογονοανθρακες. η θερμοκρασια ειναι γυρω στους -215 στους πολους. Απο τον ουρανο και υστερα, ολους αυτους τους πλανητες (ουρανο, ποσειδωνα και πλουτωνα) ειναι πολυ σπανιο και δυσκολο να τους παρατηρησουμε ακομα και με πολυ καλο τηλεσκοπιο. ο Ουρανος εχει 31 δορυφορους και κανει μια πληρης περιφορα γυρω απο τον ηλιο σε 84 χρονια. οι δακτυλιοι του ειναι λιγοτερο εντυπωσιακοι

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ



Ο τελευταιος των γιγαντων, λιγο μεγαλυτερος απο τον Ουρανο και μικροτερος απο τον Κρονο, εχει κι αυτος την ιδια συσταση αεριων με τον Ουρανο. η κηλιδα στη μεση ειναι μια ατμοσφαιρικη καταιγιδα. οι δακτυλιοι του μικροι. η θερμοκρασια στους -173 βαθμους κελσιου. μια πληρης περιστροφη γυρω απο τον αξονα του γινεται μεσα σε μολις 16 ωρες.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ



Ο αινιγματικος πλανητης, εχει μεγεθος μολις τα 2/3 της σεληνης, και πολλοι δαφωνυν για το αν πρεπει να θεωρειται πλανητης ή οχι.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ηλιακο Συστημα (συνεχεια) : εσωτερικο ηλιακο συστημα






[ Θα θυμαστε πως ξεκινησα το μπλογκ για να αναρτω και θεματα επιστημης με απλα λογια και καπως πιο περιληπτικα δλδ, για να διαβαζετε αν θελετε...ειδικα αστρονομια που ειναι πιο εντυπωσιακη και πιο προσιτη, συνεχιζω λοιπον μια παλια μου αναρτηση, ωστοσο μ'αρεσε που πηρε πιο φιλοσοφικο-θεωρητικο χαρακτηρα το μπλογκ, οποτε θα κρατηθουμε κυριως εκει, don't worry ]


Με λιγα λογια ε? χμμμ το εσωτερικο μας ηλιακο συστημα αποτελειται  με τη σειρα απο τον ηλιο προς τα εξω : εμης, αφροδιτη,  γη, αρης. ειναι εσωτερικο διοτι το χωριζει μια τεραστια αποσταση και μια ζωνη αστεροειδων απο τον Δια, οπου ξεκινα το εξωτερικο, επισης αυτοι οι πλανητες ειναι σε μορφη στερεου, ενω του εξωτερικου συστηματος αποτελουνται απο αερια. (λογω της αποστασης απο τον ηλιο, ειχαν λιγοτερη βαρυτικη επιδραση απο τον ηλιο κατα το σχηματισμο). ας δουμε αναλυτικα (χωρις τη γη εννοειται), υποσχομαι να μην κουρασω.

ΕΡΜΗΣ



Ο Ερμης ειναι τοσο κοντα στον ηλιο, ωστε ειναι δυσκολο να τον διακρινουμε απο τη γη. Το εντυπωσιακο ειναι πως κανει μια περιστροφη γυρω απο τον αξονα του (ημερα) σε 176 γηινες μερες, ενω μια πληρη περιφορα γυρω απο τον ηλιο σε 88 μερες!! δλδ μια μερα ειναι διπλασια απο ενα ετος στον ερμη! σε μεγεθος ειναι λιγο μοναχα μεγαλυτερος απο τη σεληνη...ο μικροτερος πλανητης του συστηατος δλδ. λογω θεσης βομβαρδιζεται συνεχως απο μετεωριτες που προσεγγιζουν τον ηλιο. η θερμοκρασια του ειναι 430 βαθμους κελσιου τη μερα (καθως εκθετει για μεγαλο διαστημα το ενα ημισφαιριο στον ηλιο και -135 τη νυχτα ( καθως κι αυτη διαρκει μεγαλο διαστημα και δν εκτιθεται στον ηλιο)....υπαρχει μια διαφορα 500 βαθμος αναμεσα σε μερα-νυχτα. αποτελειται απο ηλιο (He) κατα 42% (λογω του ηλιακου ανεμου), νατριο (Na) 42% και οξυγονο (O) 15%.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ



Στο σουρουπο μετα τον Μαρτη περιπου, το πρωτο αντικειμενο και στη συνεχεια το πιο φωτεινο μετα τη σεληνη στον ουρανο. ευκολα την βλεπετε με γυμνο ματι, η αφροδιτη αποτελειται σχεδον μονο απο διοξειδιο του ανθρακα (CO 96%), που εγκλοβιζει τις ηλιακιες ακτινες και ακτινοβολει μεγαλη ποσοτητα φωτος. επισης απο 3% αζωτο (Ν)...μια θανατηφορα ατομοσφαιαρα για εμας. εχει το μεγεθος της γης, μα εχει πιεση 92 φορες μεγαλυτερη! κι αυτη εχει μερα (243 γηινες μερες) μεγαλυτερη του ετους της (224 γηινες μερες). οι θερμοκρασιες ειναι γυρω στους 500 βαθμους κελσιου.

ΑΡΗΣ



Εχει σχεδον το μισο μεγεθος της γης. η μερα του ειναι σχεδον ιση με της γης (24,5 ωρες), εχει 100 φορες πιο αραιη ατμοσφαιρα απο τη γη. και εχει το 1/10 της μαζας τη γης. το αναγλυφο του περιλαβμανει πδιαδες, βουνα και φαρραγια. αποτελειται σχεδον μονο απο διοξειδιο του ανθρακα (CO) 95% και απο 2,7% αζωτο (N). υπαρχουν πιθανοτητες να υπηρχε πριν εκκατομυρια χρονια νερο στον αρη, λογω των διαυρωσεων που υπεστη το αναγλυφο του. εχει δυο δορυφορους τον Φοβο και τον Δειμο.

[εδαφος αρη] :





ΖΩΝΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ






[δεστε τη ζωνη αναμεσα σε αρη-δια, ολοι οι λευκοι "κοκοι" ειναι αστροειδεις!]


Μια ζωνη αστεροειδων υπαρχει αναμεσα στο Αρη και τον Δια, που χωριζει ουσιαστικα το ηλιακο συστημα. αστεροειδης ειναι βραχωδη  ουρανια αντικειμενα που βρισκονται σε τροχια γυρω απο ενα μεγαλυτερο ουρανιο σωμα συνηθως καπου στο διαστημα. η διαμετρος τους σπανια ξεπερνα τα 50 χλμ. και εχουμε αυτη τη στιγμη εναν καταλογο 35.000 περιπου αναγνωρισμενων-καταγεγραμενων αστεροειδων. ΠΩΣ προεκυψαν οι αστεροειδεις στο συστημα μας? αλλοι λενε πως ειναι απομειναρια ενος πλανητη που πιθανως ειχε σχηματιστει και διαλυθηκε, ενω αλλοι λενε πως ειναι κομματια πλανητη που απετυχε να σχηματιστει λογω των ισχυρων αντιθετων βαρυτικων δυναμεων ανμεσα σε ηλιο-δια. η δευτερη ειναι και η επικρατεστερη.

Heaven's on fire...



I look at you and my blood boils hot,
I feel my temperature rise
I want it all, give me what you got,
there's hunger in your eyes
I'm getting closer, baby hear me breathe
You know the way to give me what I need
Just let me love you and you'll never leave

Chorus:
Feel my heat takin' you higher,
burn with me, Heaven's on fire
Paint the sky with desire,
angel fly, Heaven's on fire

I got a fever ragin' in my heart,
you make me shiver and shake
Baby don't stop,
take it to the top, eat it like a piece of cake
You're comin' closer, I can hear you breathe
You drive me crazy when you start to tease
You could bring the devil to his knees

chorus
Oho Heaven's on fire, oho Heaven's on fire, oho

I'm getting closer, baby hear me breathe
You know the way to give me what I need
Just let me love you and you'll never leave
chorus repeats out

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πωλιτικη....



...που λεει κι ο Γιωργος( ερεβιεραξ...γεια σου ρε γιωργο!). Πφφ λες δεν ασχολεισαι, αλλα αφου γινεται της συνοδου πολιτελειας, τι να γινει! πωλιτικη λοιπον, ναι πωλιτικη, γιατι μαλλον εχουμε κανει λαθος ορθογραφικο και αυτο δεν ειναι πολιτικη, ή μαλλον (πιο σωστο μου μοιαζει αυτο) η πολιτικη ειναι απο τη φυση της πωλιτικη....πολυ ρεζιλι, πολυ ξεφτιλα, πολυ ελεος! τα παμε και στην αναρτηση "Εξουσια...", τα ιδια περιτωματα ειναι και η πολιτικη. ακουσα καπου, καποιος ειπε, θυμαμαι "στην αχαια αθηνα οι μισοι εμπαιναν με κληρο".....στη βουλη εννοειται. εμ! καλη φαση κυριος! οι αρχαιοι ηταν μαγκες, και δεν το λεω με εθνικιστικη διαθεση. δεστε και μονοι σας, αν οι μισοι (150) μπουν τυχαια με κληρο, αντε τους 50 θα τους φαει το συστημα, οι 20 θα ειναι κομματοσκυλα, οι αλλοι 20 δεν ξερω κι εγω τι, αλλα να πα στο διαλο να παει 5 ατομα ΕΣΤΩ θα ειναι της προκοπης, σκεπτομενοι, ακαθεκτοι σ'ολες τις μ@λακ*ες που συμβαινουν...μ@λακ*ες? πωωω ειναι τοοοοσο χαμαιτυπιον αυτη η χωρα, τοοοοσο μπαχαλο και τοοοσο μπερδεμα που δεν αξιζει να ασχοληθεις, ενα προβλημα τοσο ακαθοριστο που ουτε ο πιο αποφασιστικος και πρακτικος ανθρωπος δεν βρισκει κουραγιο να βαλει κατω το χαρτι και να παρει μολυβι. βλεπεις το χαμο? ενα χαος....και η θεωρια του χαους πιο ευκολη ειναι! και ποιος φταιει? εμεις? ναι, φυσικα ολοι εχουμε μεριδιο στην ευθυνη....ΦΤΑΙΜΕ? HELLYEAH BABE!! ολο επεισοδεια. βλεπεις κι αυτους που ειναι σταλμενοι να διαλυσουν τις ειρηνικες διαδηλωσεις, κουκουλοφωροι και λοιπα και τα παιρνεις επι του κρανιου, δλδ του ομοφυλοφυλλου πια! μεχρι και την αντιδραση ελεγχουν οι πωλιτικοι...βαζουν 5-10 ατομα, να παν να σπασουν για να φυγει ο πατερας που πηγε να διαδηλωσει, να φυγει η γιαγια, να φυγουν οι οικογενειες....να προκαλεσουν διαλυση. δεν ξερω ο λαος ειναι πιο μορφωμενος απο ποτε, δλδ εχει μεγαλυτερη, γργοροτερη προσβαση στη γνωση και τη πληροφορια απο οτι ειχε ποτε, εχει περισσοτερη ελευθερια λογου απο οση ειχε ποτε [ βεβαια υπαρχει η προπαγανδα, τα ΜΜΠ (μεσα μαζικης προπαγανδας), ο ελεγχος που αλλιωνουν κατα πολυ τα παραπανω...πφ ας ειμαστε λιγο αισιοδοξοι ] . δεν ξερω θελω κατι να γινει....να φυσιξει ο ανεμος...


Το κακο και το καλο...



Ειναι 5.22 τα ξημερωματα, καλοκαιρι, υπνο δεν εχω, ηρθαν βροχη οι μνημες. Κατω, κατω στο τελευταιο ποστ μιας σελιδας φορουμ, μια συζητηση που ειχε τη φλογα της μερες πριν...δεν θυμαμαι καθαρα και ξεκαθαρα τι ειπε ο προτελευταιος, θυμαμαι τα λογια στη μικρη συμπηκνωμενη, απειρης ορθοτητος, απαντηση, ελεγε "Λαθος φιλε μου, γιατι ο σοφος γνωριζει πως δεν υπαρχει καλο και κακο". Μενω εδω, το μυαλο πονα μα δε θυμαμαι, που πηγε μετα η συζητηση, τι ηταν πριν, τι ηταν τοτε και τι συνεβη επειτα. μενω στη φραση του παιδιου...και προχωρω τη σκεψη μοναχος. οι συνηρμοι μου ειναι λοιπον αυτοι. Θυμαμαι τη φραση "με το μαχαιρι χειρουργεις και σωζεις μια ζωη, με το μαχαιρι μαχαιρωνεις και παιρνεις μια ζωη"....αρα καλο και κακο δεν υπαρχει (οπως ειπε σωστα το παιδι), τιποτε δεν ειναι καλο, τιποτε δεν ειναι κακο, σημασια εχει η χρηση που του δινεις, η σημασια που του δινεις...δεν υπαρχει καλο και κακο ειπε το παιδι? ΑΥΤΟ θελω να το χαραξω εκει στα βαθη του ταραγμενου απο πονο νου μου...κι ας μη βρω ποτε τι σημαινει, κι ας μην ειναι σωστο αυτο που θα βρω μονος οσο προχωρω τη σκεψη του λογου του...ισως να μην μαθω ποτε. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΩ, ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ!

Δεν εχει σημασια σε τι μοιαζουμε, αλλα σε τι διαφερουμε...



...ειπε καποιος καποτε (ξερετε αυτη η κλασσικη εικονα ενος σοφου γεροντα 100 χρονων και βαλε, με τα λευκα μακρια μαλια και την ατελειωτη αναρχη γενιαδα, με τα σπινθιριστα γαλανα ματια με ζωηραδα 18αρη που εχουμε ολοι στο μυαλο μας μολις ακουμε/γραφουμε/διαβαζουμε/σκεφτομαστε τη λεξη "σοφος"). ναι πραγματι αυτος που το πε θα ταν αληθινα σοφος. βλεπετε, δεν εχει τοση σημασια σε τι μοιαζουμε αλλα σε τι διαφερουμε. διοτι το σε τι μοιαζουμε δεν μας κανει διαφορετικους, δεν μας κανει ΕΜΑΣ, δεν μας κανει να ειμαστε αυτο που ειμαστε και ο αλλος να ειναι αυτο που ειναι...οι διαφορες μας ομως δηλωνουν πολυ πιο ξεκαθαρα το ΠΟΙΟΙ ειμαστε...οι διαφορες μας, μας κανουν ΕΜΑΣ, μας κανουν αυτο που ειμαστε.

Εξουσια....



ΤΙ ειναι εξουσια? (η ερωτηση αναφερεται σε ιδιοτητα)...θα το πω απλα.... Π***ΤΑΝΑ!!!!! (με συγχωρειτε για τα βρισιδια τελευταια, μη δινετε πολυ σημασια) αυτο ειναι...δεν λεω για αυτους που εχουν εξουσια, ουτε για αυτους που δεν εχουν ή για αυτους που την εκμεταλευονται, μιλαω για την ιδια την εξουσια, τη φυση της, σαν "δυναμη"....Π**ΤΑΝΑ! Περιπλοκη η φυση της. Η εξουσια αναγκαστικα σε κανει να κανεις καταχρηση της, σε σπρωχνει προς αυτο. το ακομα πιο περιπλοκο ειναι πως δεν τη χρησιμοποιουν παντα αυτοι που την εχουν, αλλα αλλοι που εχουν απο κοντα αυτους που εχουν εξουσια. Για την εξουσια ισχυει ενα πραγματικα πολυπλοκο γεγονος: αυτοι που την επιθημουν ειναι ακαταλληλοι για αυτην, διοτι δεν την θελουν για να τη χρησιμοποιησουν σωστα, απο τη στιγμη που τη θελουν ειναι γιατι εχουν αλλα ωφελη. Αντιθετως καταλληλοι για αυτην ειναι αυτου που ΔΕΝ την επιθημουν, διοτι αν αναγκαστουν να τη χρησιμοποιησουν (αφου δεν την θελουν) θα το κανουν ισα ισα για να γινει μονο αυτο που πρεπει. Ετσι συμβαινει να τη χρησιμοποιον σωστα, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΗΜΟΥΝ!!! πφφ δυσκολο πραγμα και γινεται συνεχως καταχρηση της, και υπαρχει παντου, ενας ανθρωπος κανει "κουμαντο" σε εναν αλλον (φιλο, συντροφο, συγγενη) επειδη ειναι πιο ισχυρη προσωπικοτητα...ακομα και σε μια παρεα..βεβαια αυτες οι εξουσιες δεν εχουν επιπτωσεις και δεν εχουν κακους σκοπους συνηθως. οπως βλεπεται το πραγμα ειναι υπερβολικα δυσκολο να λειτουργησει σωστα, γιατι ειμαστε ανθρωποι...ναι ανθρωποι, δυσκολη εννοια.

Να κοιμηθουμε αγκαλια....



Πάλι μέτρησα τ΄αστέρια κι όμως κάποια λείπουνε
μόνο τα δικά σου χέρια δε μ΄ εγκαταλείπουνε
πώς μ΄αρέσουν τα μαλλιά σου στη βροχή να βρέχονται
τα φεγγάρια στο κορμί σου να πηγαινοέρχονται

Να κοιμηθούμε αγκαλιά να μπερδευτούν τα όνειρά μας
και στων φιλιών τη μουσική ρυθμό να δίνει η καρδιά μας
Να κοιμηθούμε αγκαλιά να μπερδευτούν τα όνειρά μας
για μια ολόκληρη ζωή να είναι η βραδιά δικιά μας

Τα φιλιά σου στο λαιμό μου μοιάζουνε με θαύματα
σαν τριαντάφυλλα που ανοίγουν πριν απ΄τα χαράματα
στων ματιών σου το γαλάζιο έριξα τα δίχτυα μου
στις δικές σου παραλίες θέλω τα ξενύχτια μου

Να κοιμηθούμε αγκαλιά να μπερδευτούν τα όνειρά μας
και στων φιλιών τη μουσική ρυθμό να δίνει η καρδιά μας
Να κοιμηθούμε αγκαλιά να μπερδευτούν τα όνειρά μας
για μια ολόκληρη ζωή να είναι η βραδιά δικιά μας

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Το χιουμορ σωζει ζωες....


[εκπληκτικο ανεκδοτο]

Λεει η ιντερνετικη φιλη σοφια, που λατρευω και το μπλογκ της ( http://murmhgki.blogspot.com/ ) γτ τα λεει πολυ ωραια και πολλες φορες μου δινει μαθηματα ζωης, σε ευχαριστω σοφια. βασικα λεει "το χιουμορ θα μας σωσει", αλλα και ποιος χεστ*κε για την ακριβης φρασηε?! :P το θεμα ειναι οτι ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΩΖΕΙ...ειναι πολλες φορες που αναρωτιεμαι, αφου το το χιουμορ παιζει πολυ στη ζωη μου και τη καθημερινοτητα μου γιατι αυτη η μ@λ*κια το μπλογκ δεν ειχε ποτε τετοιο χαρακτηρα?! δε ξερω, ειπαμε να λεμε εδω πεντε πραματα της προκοπης να σκεφτομαστε και λιγο, μη το χασουμε στο τελος! και αυτο το μπλογκ δεν μπορει να γινει πολυμιξερ κυρε, αν και ηδη ειναι, με τοσες κατηγοριες...δεν μπορει λοιπον, κυριε να γινει και ατμομαγειρας αυτο το μπλογκ, οπως ελεγα. αν και το σκεφτομαι επανελημενως, απλα δεν ταιριαζει με το υπολοιπο σκεπτικο του μπλογκ, τι να πω...παντως ισως γινει. ναι, τι ελεγα? α ναι, χιουμορ, γελαστε, πειτε μ@λακ*ες, μονο καλο κανει το γελιο, ξεσκας, ολο αυτο το βαρος της σοβαροτητας, της εγκρατειας, φευγει, ξαλαφρωνεις ρε αδερφε (μην το συνδεσετε αυτο με αλλες ενεργειες :P ), ειναι φαρμακο ειδικα στις δυσκολες ωρες...πφφ μεταξυ μας, το καλυτερο ειναι να λες χαζα και να γελατε σε μια δυσκολη κατασταση και ο ενας να παραμενει νευριασμενος επειδη αυτοσαρκαζεστε κιολας :P....ο αυτοσαρκασμος θελει κοτσια και αυτογνωσια φιλε! γελαστε, γελαστε γελαστε.....

Η Κραυγη...



"The Scream", Edvard Munch, 1893

Ναι, ξερω ΔΕΝ ειναι ο πινακας που θα θελατε πανω απο το γραφειο/κρεβατι σας, wallpaper σε pc και κινητο, αφισοκολλημενο στη ντουλαπα...οχι, ΔΕΝ ειναι ευχαριστος πινακας....εμενα παντως ειναι ο αγαπημενος μου, κοιταξτε με ποοοση λιτοτητα εκφραζονται τοσο ΕΝΤΟΝΑ συναισθηματα...τη βλεπεις και νιωθεις πως αυτος ο ανθρωπος ειναι σε απογνωση, ετοιμος να αυτοκτονησει, βασανιζεται απο ενα χειμαρο συναισθηματων που παλευουν στα εσωψυχα του....σου δημιουργειται κι εσενα μια εσωτερικη ανστατωση, βλεπεις καποιον πανω στη τρελα! στη σχιζοφρενεια, μεχρι και το τοπιο ειναι παραμορφωμενο, οπως εμεις οταν τρελενομαστε απο πονο νιωθουμε τα παντα οχι τοσο <<συγκεκριμενα>>...δειτε τι απλος που ειναι ομως, τι απλα χρωματα, τι παιδικα σχηματα, τι λιτη "διακοσμηση"...αυτος ο πινακας εχει μια ανυποψιαστη δυναμη, σε μια τοσο απλη εικονα σου δινει να νιωσεις τη σχιζοφρενεια, σε τοσο λιτη εικονα βρισκονται τοσα πολλα, μπεδρεμενα κι αναμεικτα συναισθηματα με ισχυρη επιδραση. δεν ξερω αν ο καλλιτεχνης ειχε σκοπο να κεφρασει τη τρελα της καθημερινοτητας ή κατι τετοιο, αλλα δειχνει απλα καποιον σε απογνωση, βαζοντας σε κι εσενα σε μαι ψυχικη διαταραχη...

Α, λοιπον, ξαναγυρνω σ'αυτη την αναρτηση (περασε κανα 5λεπτο απο τη δημοσιευση αλλα μετα απο λιγο παραπανω ψαξιμο αξιζει τον κοπο μια προσθηκη), αυτο πανω ειναι δικη μου οπτικη, αλλα βρηκα σε ενα πολυ ωραιο μπλογκ που μαλλον θα γινω και αναγνωστης, εχει μια αναλυτικοτερη περιγραφη του πινακα και προφανως η κοπελα ειναι πιο ψαγμενη στη τεχνη απο εμενα....http://evaggelia-p.blogspot.com/2008/11/blog-post_26.html

Μνημες...


[ ^ο πινακας ονομαζεται "η αφηνιασμενη δολοφονια της μνημης" ]


 Ειναι αυτα που θυμασαι, ειναι αυτα κι αλλα τοσα, ειναι αυτα που θα σου ριξει ενας φιλος σε μια φραση, και θα σου πυροδοτησει το νου να θυμιθεις αυτο που εχεις ηδη στη μνημη, ομως οχι στου νου σου την τρεχουσα επιφανεια. ειναι μνημες, που θυμασαι τωρα, που θα θυμηθεις, που θυμηθηκες και ξεχασες και θα ξαναθημηθεις και θα γελας, θα νοσταλγεις, θα κλαις και θα σε ρωτανε γιατι, η ψυχη σου θα το ξερει ομως ο νους απαντηση δεν θα σκαρφιζεται...ετσι απλα θα το αισθανεσαι και το σωμα σου θα το εκφραζει με δακρυα....τι γιατι κλαιω? γιατι ειμαι ανθρωπος! ειναι μνημες που σου εχουν δωσει τοση γνωση, ολη τουτη τη σοφια, αυτη την εμπειρια, ειναι αυτες που σου κρατουν στο μυαλο τη ζωη σου...χαρη σε αυτες σωζεται η ζωη σου, θυμασαι, θυμασαι, θυμασαι....ξενχας πολλα, μα οχι και εκεινα που σε εκαναν να συνεχιζεις να ζεις, να θες κι αλλο, εκεινα που σε προδωσαν, που σταγωνες των δακρυων ελουσαν το προσωπο. ειναι οι μνημες που κρατουν του παρελθοντος την αλυσιδα, ειναι αυτες που σου θυμιζουν καθε λαθος, φοβο, δισταγμο ή παθος, σκεψη, αισθημα, συναισθημα. ειναι αυτες που δεχονται επιθεση απο τη φαντασια, απο τις αληθειες που θα θελαμε να ναι σαν ψεμα αληθινες, απο τις πραγματικοτητες που ονειρευομαστε...απο τον πειρασμο αυτο της φανταστικης αληθειας. δεν ξερω αν οντως ο χρονος που εχει περασει υπαρχει καπου, οπως δεν ξερω αν και το μελλον υπαρχει αυτη τη στιγμη που μιλαμε....θελω μονο να σας πω πως χαρη στις μνημες εχουμε ζωη, αλλιως ο εαυτος μας εχει χαθει. πολλες φορες ισως το ευχομαστε αυτο....

Δεν θελουν!...



Πφφφ ειναι και καλοκαιρακι, γτ να λεμε τετοια πραγματα??...αλλα μου ηρθε και καλυτερα να την εκφρασω αυτη τη σκεψη, ειναι λιγο μπερδεμενη....ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ειμαστε ενημερωμενοι, ΔΕΝ θελουν να σκεφτομαστε, ΔΕΝ θελουν να φτανουμε πανω απο ενα ορισμενο επιπεδο, ΔΕΝ θελουν να διαβαζουμε πολυ-πολυ. ΘΕΛΟΥΝ να ειμαστε ελεγχομενοι, ΘΕΛΟΥΝ να μπορουν να μας πειθουν για οτι γουσταρουν, ΘΕΛΟΥΝ να μην ειμαστε ενωμενοι, ή τεσπα ΘΕΛΟΥΝ να μπορουν ανα πασα στιγμη να μας κανουν να μαλωσουμε και να διχαστουμε, ΘΕΛΟΥΝ να ειμαστε αποροφημενοι ολη την ωρα με μια χαζομαρα. ειναι δυσκολο να διαβαζεις, δυσκολο να σκεφτεσαι, να αντιδρας, θελει δουλει και κοπο, κι εκει πονταρουν στο οτι ειναι δυσκολο...μη σταματατε να σκεφτεστε! δεν λεω να γινει καζανι το κεφαλι σας, και χαζα θα κανουμε και θα γελασουμε με τη καδια μας, και βλακειες και θα περναμε ωραια με παρεες και φιλους γιατι αυτο ειναι το ομορφοτερο, οι σχεσεις, απλα λεω να μην παγωσει ο νους ΕΝΤΕΛΩΣ σε μια ληθη.


Τωρα θα μου πειτε "τι σε επιασε με τις συνομοτικες θεωριες?"...δεν ξερω, δηλωνω ημι-γνωση επι του θεματος (θυμηθειτε ημιγνωση χειροτερη της αγνοιας!)..ειναι απλα εικασιες βασισμενες σε ελαχιστα πραγματα που υποψιαζομαστε. οχι δε λεω οτι "ζουν αναμεσα μας", "τρεχτε ερχονται να νεφελιμ!!", "ο 666 θα μας κυριευσει μεσω των μικροτσιπ", "πισω απ'ολα κρυβονται οι εβραιοι!" κτλ :P xaxa....αναρωτιεμαι απλα αν εχουμε πληρη ελευθερια, αν γνωριζουμε ολη την αληθεια, τι παιχνιδι παιζουν τα μμε και κατα ποσο στημενες και προκαθορισμενες ειναι οι πολιτικες/οικονομικες κινησεις...τι ρολο εχει ο λαος σ'αυτο? μηπως ειμαστε κατα καποιο τροπο λιγο ελεγχομενοι?  πφφ αληθεια πιστευετε πως θελουν να εχουμε "την πιο αμεση και πληρης ενημερωση" που διαφημιζουν?  εχουμε προβλημα, μεγαααλο, γτ το 60% των ελληνων ΔΕΝ διαβαζει βιβλια, επισης θα ελεγα πως αντε να ειναι λιγο λιγοτερο στις αλλες χωρες , οχι οτι εκει ειναι περισσοτερο σκεπτομενος ο λαος, απλα εχει μια λιγο πιο καλη νοοτροπια. σημασια εχει πως ΛΙΓΟΙ διαβαζουν, οι περισσοτεροι πεφτουμε θυματα προπαγανδας. επισης πολλα κολπα παιζονται, υπηρχε ενα βιβλιο που ονομαζοταν "απαγορευμενη τεχνολογια"....τα media ηταν μεσα σ'αυτες, πρωτη, πρωτη! π.χ ειναι τυχαιο πως περσυ το γνωστο dvd της τζουλιας (Xριστε μου, δν πιστευα ποτε πως θα την ανεφερα σε αναρτηση!!  :P ) βγηκε την ιδια μερα που εφαρμοστηκαν νεα σκληρα οικονομικα μετρα απο την κυβερνηση? και το αλλο, δεν ειναι φανερο πως τα media οτι γουσταρουν δειχνουν, μπορει δυο μερες να καιγονται με ενα θεμα και μετα να μην ξανακουσουμε τιποτα? εδω με το εν λογω dvd που προανεφερα ασχολουνταν ολα τα καναλια 2-3 βδομαδες, δλδ ελεος, σιγα την ειδηση, μια π**τανα, εγινε λιγο περισσοτερο π***τανα! δν ξερω πολλα μοιαζουν υποκινουμενα.

Απο την αλλη αν το δεις, χεστηκαμε ρε κολλητε, εμεις περναμε καλα, και ειτε ξεραμε την ολη αληθεια ειτε τη μιση στο ιδιο σημειο τους γραφουμε αυτους....επισης στο μυαλο να σε εμποδισουν δεν μπορουν...δεν θαβονται οι σκεψεις ρε π**στηδες ! (πολυ βριζω τελευταια, να το κοιταξω!)...σκεφτομαστε με καθε τροπο, μεσα απο τη μουσικη, τη τεχνη, τα βιβλια, τις κουβεντουλες με τους φιλους, η σκεψη μας τρεχει οταν βγαινουμε μια βολτα, ηρεμουμε οταν περναμε καλα, ξεδινουμε που και που....τι να πω


Ειλικρινα δεν ξερω ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ειναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ της υποθεσης!

εδω ενα καλο αρθρο απο αλλο μπλογκ, απο οπου πηρα και την εικονα, διαβαστε, αξιζει.... http://argolikeseidiseis.blogspot.com/2011/01/blog-post_6427.html




Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Προσθηκες στο Blog...



Γεια σας, οπως βλεπετε εχω κανει μερικες αλλαγες και μερικες προσθηκες. Λοιπον τωρα εχουμε chatbox (chat) και μπαρα-μενου(δν ξερω πως αλλιως να το πω :P ). οπως θα λεγανε και σε μια διαφημηση "ο λυκος περναει σε αλλη διασταση!"...σε σκ@τα αλλη διασταση περναει αλλα τεσπα -.-....ρε αν το μπλογκ δν εκφραζει σκεψεις και προβληματισμους...πφφ, τωρα θα μου πειτε με τοσα γατζετ σε λιγο θα μας ψινεις και καφε (ΙΔΙΟΦΥΕΕΣ! χμμ πως δεν το σκεφτηκα? βαλτε ενα ποτηρι εκει στην υποδοχη για τα cd/dvd και...κατι θα κανουμε :PPPpP).

Εβαλα chatbox, για να μπορουμε να τα λεμε πιο αμεσα, ή ας πουμε αν τυχει να ειμαστε δυο μαζι να κανουμε και μια κουβεντουλα σε στυλ chat. ή να αφηνετε πιο γενικα σχολια σας κτλ... στο κατω κατω, να πουμε μια καλησπερα βρε αδερφε! αρκει να μην το ξεμπουρδελεψουμε εντελως :P (τωρα θα μου πειτε "τι να ξεμπουρδελεψουμε ρε μ@λ*κα? εκτος απο σενα, ουτε ενα shout δεν εχει!!")...απλα το αναφερω, να το εχετε στο πισω μερος του μυαλου σας. επισης θα ψαξω για καλυτερη εκδοση chatbox αν βρω σε αλλο site και θα το αλλαξω, αρκει να μην επιβαρυνει πολυ τη σελιδα και κανει 53 ωρες να φορτωσει...

Πλεον εχουμε ΚΑΙ μπαρα μενου, παρακαλω κυριοι υποκλιθειτε στο πληροφρικο μου μεγαλειο, πηρα τον κωδικα και του αλλαξα τα φωτα, ειδε το βοσκο μπαλαρινα! πφφ 3-4 ξενυχτια μου φαγε, τη πρωτη δεν εβγαζε τα υπομενου, και ειχε ενα λευκο φοντο, την αλλη μερα εκανα ενα σωρο λαθη, επειδη απο HTML δν ξερω παρα τα βασικα (βλ. "πανασχετος" :P), ομως ανακαλυψα πως αν τη βαλω διπλα μου δειχνει τα υπομενου (αχαχαχα παν-ελεος!) :P, και μετα ανακαλυψα κατι αλλα κοπλακια στη τυχη επισης, και αποψε καταφερα να το διαμορφωσω, πλεον ξερω να το δουλευω.

Ελπιζω να σας φανει χρησιμο για να μπαινετε πιο γρηγορα/αμεσα στα βασικοτερα σημεια του μπλογκ, χωρις να ψαχνετε ολη τη σελιδα. εβαλα 'αρχικη', 'αναρτησεις'(για να εχετε αμεση προσβαση σε ολες τις κατηγοριες), 'ενεργειες'(ανακοινωσεις μπλογκ, δημοσκοπησεις, τραγουδακια κτλ μεχρι στιγμης, ισως προσθεσω κι αλλα, προς το παρον δν το εκρινα σκοπιμο), 'ο λυκος'[για τους καινουριους (αν εχουμε :p), παραπεμπει στη πρωτη αναρτηση που εκφραζει το σκεπτικο και ολη τη φιλοσοφια και το σκοπο αυτου του (ριμαδο)μπλογκ] και 'λατρεμενα μπλογκ' (με ολα τα αγαπημενα μπλοκ που διαβαζω και εχω αλληλεπιδραση, γτ αν δε διαβασω, δε γραφω, αυτο ειναι το νοημα του μπλογκινγκ, ροη σκεψης, ανταλλαγη αποψεων, εξεταση σκεψεων...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ, ΣΚΕΨΗΣ, ΕΚΦΡΑΣΗΣ)


Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Το Κειμενο Του Σοφου





Παραθετω εδω ενα πολυ ωραιο κειμενο της αντολικης φιλοσοφιας, κινεζικης για την ακριβεια, ενα κειμενο του κομφουκιου. ειναι βεβαια πολυ παλιο, αρχαιο κειμενο με πολλα στοιχεια του κινεζιου πολιτισμου κι εχει εναν ιδιαιτερο εκφραστικο τροπο, ελπιζω να ειναι κατανοητο. μας μιλα για την αυτογνωσια και πως να πετυχουμε την αυτο-ανακαλυψη και τον ελεγχο του εαυτου μας βημα- βημα:

Το Κειμενο του Σοφου

Φωτιζεις με την πεφωτισμενη αρετη σου, νοιωθεις στοργη κι ανανεωνεις τον λαο, (φτανεις και) σταματας στην εσχατη καλοσυνη. Ξερεις να σταματησεις (στην εσχατη καλοσυνη) και τοτε εχεις βεβαιοτητα, εχεις βεβαιοτητα και τοτε μπορεις να εισαι ηρεμος, εισαι ηρεμος και τοτε μπορεις να γαληνευεις πληρως, γαληνευεις πληρως και τοτε μπορεις να στοχαστεις, στοχαζεσαι και τοτε μπορειςνα το πετυχεις (να σταματησεις).
Τα πραγματα εχουν ριζα και κλαδια, οι υποθεσεις εχουν τελος και αρχη, αν ξερεις τι ερχεται πρωτο και τι μετα, εχεις πλησιασει στην Οδο.
Οι Παλαιοι θελοντας να φωτισουν την πεφωτισμενη αρετη σε ολο το βασιλειο, πρωτα διοικουσαν ορθως το κρατιδιο τους. Θελωντας να διοικισουν ορθως το κρατιδιο τους, πρωτα τακτοποιουσαν τον οικο τους. Θελοντας να τακτοποιησουν τον οικο τους, πρωτα καλλιεργουσαν τον εαυτο τους. Θελωντας να καλλιεργησουν τον εαυτο τους πρωτα αποκαθιστουσαν το μυαλο (απο περιφανεια, παθη, πειρασμους κτλ) τους. Θελοντας να αποκαταστησουν το μυαλο τους, πρωτα επιχειρουσαν να εχουν ειλικρινεις προθεσεις. Θελοντας να ειναι ειλικρινεις στις προθεσεις τους, πρωτα επεκτειναν ως το εσχατο την γνωση τους.
Επεκταση της γνωσης στο εσχατο ειναι η σε βαθος εξεταση των πραγματων. Τα πραγαματα εξεταζονται σε βαθος και τοτε η γνωση φτανει στο εσχατο. Η γνωση φτανει στο εσχατο και οι προθεσεις ειναι ειλικρινεις. Οι προθεσεις ειναι ειλικρινεις και τοτε το μυαλο αποκαθισταται. Το μυαλο αποκαθισταται και ο εαυτος μας καλλιεργειται. Ο εαυτος μας καλλιεργειται και τοτε ο οικος μας τακτοποιειται. Ο οικος μας τακτοποιειται και το κρατιδιο μπαινει σε ταξη. Το κρατιδι μπαινει σε ταξη και στο βασιλειο επικρατει ειρηνη.
Η καλλιεργεια του εαυτου ειναι η ριζα, αν η ριζα αφεθειστη τυχη της, τα κλαδια δεν εχουν ταξη. Οτι ειναι στιβαρο να θεωρειται αδυναμο, κι οτι ειναι αδυναμο να θεωρειται στιβαρο, αυτο ποτε δεν γινεται.

Ο πολεμος της σιωπης....



Πιστεψτε με ηθελα πολυ να γραψω για αυτο....εδω και καιρο, ισως και απο τη πρωτη αναρτηση αυτου του μπλογκ. Με αφορμη ενα πολυ ωραιο ερασιτεχνικο μαθημα που εδωσα σε μια φιλη για το σκακι, ημασταν σε ενα πολυ ωραιο καφε, νυχτα, ησυχια, πανω στο βουνο και διπλα στο ποταμι....ηταν απολαυση το σκακι, τη λιγουρευομαι αυτη βραδια! φοβερη ατμοσφαιρα για παιχνιδι. το σκακι ειναι ενα παιχνιδι που κερδιζει μονο αυτος που αξιζει, ο πιο δυνατος, δεν εχει ουτε σταλα τυχης. ειναι σαν ενα αρχαιο πεδιο μαχης, κι εσυ εισαι η δυναμη που κινει το στρατο...ειναι ενας ευγενης τροπος μαχης...αν και η φιλοσοφια του πολεμου δε μου πολυαρεσει. ομως μονο υπο μιας τετοιου ειδους καταστασης κρινεται η ψυχραιμια, η υπομονη, η λογικη και γενικα πολλες πτυχες ενος χαρακτηρα. με το σκακι ασκουμε ψυχη και πνευμα μεσω υλικης διαδικασιας...βεβαια πολλες φορες παιζουμε, ενα στα γρηγορα, στη πλακα, λεμε και βλακειουλες, εχω παιξει σε πολυ χαλαρο κλιμα αλλα και σε πολυ βαρυ, αναλογα τη παρεα, το μερος, τη σοβαροτητα της ολης καταστασης κτλ. αυτο που συμβαινει εκεινη την ωρα πανω απο το τετραγωνισμενο πεδιο και αναμεσα στις φιγουρες ειναι μια μαγεια πολυπλευρη, μια ευχαριστηση δυσκολη στη περιγραφη. αν το πολυφιλοσοφησεις, κι η ζωη μια παρτιδα σκακι ειναι...

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

3.24...



...ξεκιναω αυτη την αναρτηση. εδω στο μπαλκονακι μου, τρωω κερασια, εχει ωραιο αερακι, τα αστερια (γ@μω τη συννεφια μου γ@μω) ειναι τελεια (οσα φενονται)....λοιπον διαβασα τη νεα θεωρια της διττοτητας που ελεγε πως καθενας ζει σε δυο παρραληλες ροες χρονου και μπλα μπλα μπλα...δυσκολη θεωρια, οκ θα τη χονεψουμε...εξαλλου δεν αποδειχτηκε (δε σας κρυβω ποσο με συναρπαζει αυτο! δεν ειμαι αναγκασμενος να δεχτω αλλη μια τρελη, επιπονη ριμαδα αληθεια! γιοχοχουυυυυυυυ!). δεν αποδηχτηκε, ποιος τη χ*ζει λοιπον ε? (βριζω πολυ τελευταια, θα το κοιταξω χμμμ). ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ φιλαρακι! καλοκαιρααρα ναι! ταξιδακια (αν ειμαστε καλα, αν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα), μπαλκονακι, κουβεντουλα, ταβλακι, σκακι, διαβασμα....ατελειωτο αραλικι...αυτη ειναι ζωη! και η χρονια ηταν κουραστικη! πολυ! τωρα θελω να περπαταω ξυπολυτος στην αμμουδια διπλα στο κυμα που σκαει, ατελειωτα ξενυχτια με παρεουλα (ενω την υπολοιπη χρονια κοιμομουν με τις κοτες θα μου πειτε τωρα...ε οκ, παλια μου τεχνη κοσκινο!)...ξεσκαμε λιγο ρε αδερφε! πφφ ολα πανε καλα...νιωθω ωραια και αναλαφρα..δλδ ανακουφισμενα, αυτο που κλινεις τα ματια κι αφηνεις χαλαρο το σωμα σου, ισα για να μην πεσεις κατω απ'τη χαλαρωση....βεβαια δε σταματαμε να σκεφτομαστε, γιατι αλλιως τη βαψαμε...αλλα καλοκαιρακι ειναι, ας σκεφτουμε λιγο λιγοτερο, ας κανουμε περισσοτερες βλακειουλες, να χουμε να θυμομαστε εντονες στιγμες με γελιο. χαρειτε, χαρειτε!! 3.35 ( ειμαι γρηγορος ο ατιμος :pPPPp)

Γεραματαα...




"Δεν γερνας με το ασπρισμα των μαλλιων, μα με το μαυρισμα της ψυχης"






Αυτη η φραση εινια πανσοφη και τα λεει ολα, ωστοσο θα ηθελα να μιλησω λιγο για αυτην. βλεπετε δεν εχει τοση σημασια αν περασαν τα χρονια, σημασια εχει να μην εχει σκληρηνει η καρδια σου, να μην εχει κλεισει το μυαλο σου, να μην επαναπαυεται ο εαυτος σου! βλεπω ανθρωπους 70 και 80 ετων να δουλευουν οοοολη μερα, να μαθαινουν ξενες γλωσσες (ΝΑΙ ΡΕ!), να παιζουν σκακι, να διαβαζουν, να βλεπουν μπαλα, να χορευουν. εκπληκτος διαπιστωνεις να τους διακατεχει μια τρομερη διαυγεια πνευματος και μια ιδιαιτερα ανεπτυγμενη κριτικη σκεψη. για κεφια και καλοσυνη δεν το συζηταω, ρεεουν σε αυθονια....κι αυτα τα λεω με αφορμη ενος-δυο γνωστων "μεγαλων" που εχω...ενω αλλους κλεισμενους σε ενα σπιτι, αποβλακωμενοι, καθηλωμενοι....αλλο αυτοι που εχουν προβλημα υγειας, αυτους τους εξαιρω, οκ η αρρωστια σε καθηλωνει, δεν φερω αντιρηση επ'αυτου! αλλα βλεπω γερους ζωντανους, με μια διψα να συνεχισουν να μαθαινουν και να ζουν, μα και μια γλυκια επιθημια και προθημια να σου δωσουν λιγη απ'τη μαγεια της σοφιας τους, αυτην που τους εδωσε η ζωη...ετοιμοι να ζουν μαζι σου, ΖΟΥΝ ΗΔΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. δεν εχω τιποτε αλλο να σας πω, παρα μονο αυτο που μου ειπε ενας απο αυτους τους γνωστους:

"ειμαστε ΟΛΟΙ συνομιλικοι"


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δεν εχω τελειωσει...



Δεν εχω τελειωσει, δεν εχω τελειωσει με μενα, δεν εχω τελειωσει με τον ευατο μου...εαυτε μου, χειροτερε εχθρε μου στην εκτελεση και παλι θα σε στειλω. Δεν εχω τελειωσει με μενα, εχω τοσα να πω, αλλα τοσα να γραψω, να θαψω κι αλλα να τα ξεγραψω ισως και κατι παλι να ξεθαψω. Δεν εχω τελειωσει μ'αυτους, εχω πολλες εξηγησεις να ζητησω, αυτες τις εξηγησεις που ξερω ποιες ειναι, μα θελω απλα να ακουσω οι ιδιοι τι θελουν να πουνε. Δεν τελειωσα με σενα, εχω πολλα απο σενα να παρω, οπως και πολλα να σου δωσω. Θελω μονο να ειναι η σχεση μας δικαιη, τα πραγματα ομορφα κι η ευχαριστηση ιση. Θεε μου...ποσα εχω ακομα να κανω!?

Smoke on the water

We all came out to Montreux
On the Lake Geneva shoreline
To make records with a mobile
We didn't have much time

Frank Zappa and the Mothers
Were at the best place around
But some stupid with a flare gun
Burned the place to the ground, now

Smoke on the water
A fire in the sky
Smoke on the water

But burning down

You know, they burned down the gambling house
It died with an awful sound
Funky Claude was running in and out
He was pulling kids out the ground

When it all was over
We had to find another place
Swiss time was running out
It seemed that we would lose the race, now


Smoke on the water
A fire in the sky, burning, burning
Smoke on the water

Down to the ground
Hear you play

You know now, we ended up at the Grand Hotel
It was empty cold and bare
With the Rolling truck Stones thing just outside
Making our music there

Few red lights and a few old beds
We made a place to sweat
No matter what we get out of this
I know, I know we'll never forget, now

Smoke on the water
A fire in the sky
Smoke on the water

Everywhere, everywhere

See me burn, alright now
It was tumblin' down
Burn, burn, burn, yeah
It's burning down, oh baby
It's burning down

It's burning down
Burning down

Αν θα μπορουσα το κοσμο να αλλαζα....


Πρώτη φορά που την είδα, στεκότανε,
τη νύχτα εκείνη που η Ρώμη καιγότανε,
χιλιάδες χρόνια φωτιά και μηνύματα,
μα δεν ξεχνώ του κορμιού της τα κύματα.

Την είδα πάλι στις όχθες του Βόλγα,
που ένας στρατιώτης τη φώναξε Όλγα,
κάτι ψιθύρισε μέσα στο κρύο,
τότε μου 'χε φανεί τόσο αστείο.

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.
Κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.

Στο Πάλος νύχτα τ' όνομά της αφήνει,
γραμμένο κάπου στου Κολόμβου την πρύμνη,
τότε που οι Ισπανοί ξεκινούσαν,
και για μια άγνωστη μοίρα μεθούσαν.

Βρέθηκε κάποια στιγμή στη Γαλλία,
πρώτη του Μάη σε μια άδεια πλατεία,
σε λίγο οι φοιτητές θα ξεσπούσαν,
και μια αλλιώτικη ζωή θα ζητούσαν.

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.
Κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.

Σήμερα έχει στα χέρια ένα αγόρι,
πάλι ξεκίνησαν οι Σταυροφόροι,
μα ποιος ακούει και ποιος ενδιαφέρεται,
για ένα κόσμο που βράζει και φλέγεται.

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.
Κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα.

UNEFORTUNATELY



 [ πληρης εικονα (αν δε σας εμφανιζεται ως link/url, καντε copy paste τη διευθυνση) : http://www.recombinantrecords.net/images/2009-05-Amusing-Ourselves-to-Death.png ]



Πολιτικα συστηματα, φαυλοι κυκλοι...



Γενικα γνωριζετε πως η ενασχοληση με την πολιτικη και τα οποια μοντελα της δεν απασχολουν τον λυκο....αλλα καποια πραγματα ειναι αποψεις , γιατι απ' αυτες πρεπει να εχουμε! Τουλαχιστον οσον αφορα τη μελετη και τη σκεψη επι της πολιτικης, ειμαι θετικος. Αυτη η αναρτηση θα ειναι λιγο μεγαλη, εχουμε πολλα να δουμε. Λοιπον κατα τη γνωμη μου, ειμαστε ανθρωποι, οποτε κανενα απο τα υφισταμενα συστηματα δεν λειτουργουν απολυτως σωστα, δλδ δεν πιστευω πως ο σοσιαλισμος ειναι καλυτερος απο τον καπιταλισμο, ή ο καπιταλισμος καλυτερος, ή ο κομουνισμος. Πρακτικα εννοω, γιατι σαν ιδεες ναι ειναι σιγουρα καλυτερες καποιες απο τις αλλες. π.χ ο κομμουνισμος, βασικα η ιδεα του Μαρξ σαν ιδεα, απο φιλοσοφικης αποψεως μου μοιαζει υπεροχος. Πρακτικα οπως εχουμε δει απο τις κομμουνιστικες χωρες, πρωην κομμουνιστικες βασικα, εχει αποτυχει παταγωδως...γιατι ειμαστε ανθρωποι, θελω να πω απο τη φυση μας δεν ειμαστε αγια οντα...και ειμαστε και διαφορετικοι ο καθενας, εδω μπερδευεται το πραγμα, συμβαινει το λογικο λαθος. Αλλο ΙΣΗ ΑΝΤΥΜΕΤΩΠΙΣΗ, κι αλλο ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Το δευτερο δε σεβεται τη διαφορετικοτητα...και μεταξυ μας, ουτε οι ιδιοι οι κομμουνιστες δεν μπορουν εφαρμοσουν τη μαρξιστικη ιδεα στη πραξη.....για ενα σεβαστο διαστημα τουλαχιστον. Ο σοσιαλισμος ειναι το πιο ανθρωπινο απ'ολα.....αλλα κι αυτο δε μοιαζει να πετυχαινει.

Αυτα ομως παραμενουν ιδεες, οποιος κι αν κυβερνα, οτι κι αν δηλωνει πως ειναι, οτι κι αν λεει πως πιστευει, ακομα κι αν οντως το πιστευει....παντα καπιταλισμο εχουμε. Ολα αυτα τα κινηματα μενουν πισω απο τα σιδερενια καγκελα της φιλοσοφιας....παραμενουν θεωριες. Μην απασχολειτσε τοσο, ομορφες ιδεες αλλα η εξουσια, ειναι εξουσια κυριε, και εχει την ιδια επιδραση στον ανθρωπο, και παντα θα της κανει καταχρηση. Ο καπιταλισμος ναι ειναι κι αυτο ενα φαυλο συστημα που παραγει κερδος μεσα απο οποιοδηποτε τροπο, πολλες φορες εντελως απανθρωπο και φερνει μια τεραστια κοινωνκη ανισοτητα...αυτο συνεπαγεται πιο αγριες σχεσεις μεταξυ ανθρωπων. Αλλα η ενωση μεταξυ των μπορει να αντισταθει, οχι στο συστημα αυτο καθε αυτο, αλλα στα χασματα που προκαλει μεταξυ τους, που τους χωριζει, που κλονιζει τις ανθρωπινες σχεσεις, απλα για το κερδος, για νουμερα που υπαρχουν μονο στους υπολιγιστες, για μια φουσκα, μια φουσκα που καποτε θα σκασει. Ενωστη για αντισταση προς τη καταστροφη των ανθρωπινων σχεσεων, της φιλιας και της αγαπης που προκαλειται και δεν εννοω αναρχια και ποριες, απλα να μην αφηνουμε τετοια πραγματα να χαλουν τις σχεσεις μας. Αλλοι τρωνε κι αλλοι πεινουν, αλλοι πεθαινενουν κι αλλοι κανουν μπανιο σε τζακουζι, αυτο με σκοτωνει, η ανισοτητα ειναι απλα αρρωστα μεγαλη!!...αυτο το συστημα ειναι πιο κινητικο ας το πουμε ετσι, απ ολα, μονο αυτο το θετικο εχει "it just fuckin'works" που λενε :(...αλλα αυτα που προκαλει δεν ειναι τα καλυτερα...δεν ξερω βεβαι αν μπορει να εφαρμοστει και τιποτε αλλο...ειπαμε ειμαστε ανθρωποι, οχι αγιοι....τι σημαινει τελικα αυτο??? που παμε???? :/ ...just think of...

Ενα ωραιο κειμενακι απο τον Μαρξ:


<<[The absolute general law of capitalist accumulation] makes an accumulation of misery a necessary condition, corresponding to the accumulation of wealth.

Accumulation of wealth at one pole is, therefore, at the same time accumulation of misery, the torment of labour, slavery, ignorance, brutalization, and moral degradation at the opposite pole, i.e. on the side of the class that produces its own product as capital.>> Karl Marx- Kapital Vol. 1 Chap. 25


Θα ηθελα να σας επιστηω τη προσοχη με μερικες πολυ καλες εικονες...just think of :


Black Metal, μια παρεξηγημενη μουσικη...



Δεν τις μπορω αυτες τις προκαταληψεις! ναι σαν ανθρωπος, με αδυναμιες και παθη θα εχω κι εγω αλλες προκαταληψεις πιθανον, αλλα τεσπα. δεν με πειραζει να μην ακους black metal επειδη δε σ'αρεσει , επειδη ειναι σκληρη μουσικη, επειδη, επειδη... οκ. αλλα αυτη η ηλιθια προκαταληψη περι σατανισμου, μαρης μαγειας και γενικως οτι αλλη αηδια μπορει να φανταστατει κανεις συνδεοντας οτιδηποτε "σκοτεινο" με το black, ελεος παιδια! ενα ειδος μουσικης (απλα σκληρο) ειναι, τιποτε περισσοτερο! ακους μουσικη επειδη σ'αρεσει, αν σ'αρεσει σαν μουσικη ακου την....δεν ακους κατι επειδη ο τραγουδιστης πινει αιμα στις συναυλιες και λοιπες βλακειες που σιγα μην ισχυουν δηλαδη, εμπορικα και μονο ειναι ολα αυτα. ακουστε κατι επειδη σας αρεσει, σας διασκεδαζει, περνατε καλα! τη μουσικη ακουμε, για αυτην την ιδια, οχι για τα εμπορικα κολπακια των managers. και σε περιπτωση εμπαση περιπτωσει που ισχυουν αυτα, και παλι εμας Η ΜΟΥΣΙΚΗ ειναι που μας ενδιαφερει....:)

Ραγες...



Πανω στις ραγες τρεχει. τρεχει να προλαβει..μεταφερνει ψυχες. ψυχες που πονουν, που νοσταλγουν να συναντησουν αλλες ψυχες, αυτες που καρτερουν σε εναν σταθμο με τη θλιψει να σταζει στο μαγουλο και ποθουν να ακουσουν την φωνη και να νιωσουν στο ψυχρο λαιμο τους την πνοη αυτου που περιμενουν. στις ραγες πανω τα τοπια αλλαζουν, η μηχανη τρεχει....ο νους κι αν τρεχει! δαση, βουνα, λιμνες, δεντρα ψηλα και χαμηλα, μεσα απο τη φυση οι ραγες....ταξιδευει ο νους κι ελευθερωνεται το πνευμα. χανεσαι κι αφηνεις το πατωμα, ξεχνας τα παντα, τα προβληματα δεν ειναι πια εδω κι εσυ τρεχεις, σαν το τρενο, χωρις καποιο σκοπο, χωρις προορισμο, τρεχεις απλα με το μυαλο γιατι εισαι ελευθερος...ξεχνιεσαι...το τρενο σε κανει να ξεχνας....ομορφα τα τρενα!!! στο τελος οι δυο ψυχες ανταμωνουν...ευτυχια, η ψυχη δεν ειναι για να μενει μονη. 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τι χρειαζεστε επιγοντως?? [αποτελεσματα δημοσκοπησης]

 

Τι χρειαζεστε επιγοντως???

10 ψηφοι

εναν σοφο λογο ( 0, 0%) : χμμμ ωραια φενεται ειμαστε αρκετα σοφοι απο μονοι μας αναγνωστες και συν-blogers μου!

μια αγκαλια κι ενα φιλι (5, 50 %) : εστι εστι!!! αγκαλιτσες και φιλουρες, αν δεν ειμαστε αγαπημενοι που παμε ρε παιδια???

να του/της ριξω μια μπουφλα(φαπα) (2, 20%) : ετσι ρε σκληρα με τσαμπουκα....αμαν πια μας τα χουν κανει ΝΑ που λεγε κι η δεσποινα...

να του/της ριξω ενα γ@μοσταυριδι (0, 0%) : βρε τι καλα παιδια που ειμαστε??? αλλα ρε η φαπα 20 τα εκατο??? της βιας ειμαστε δλδ? πολιτισμος δλδ καθολου??? 

λιγη ησυχια (3, 30 %) : μπραβο ετσι λιιιιιιιιγη ηρεμιαααααααα, αχχχχχχ relax guys, RE-LAX!

Γειαααααααααα.....!



Γεια σαςς!!!! επιστερεφω (καλα ρε κανεις δεν ειναι εδω??? τσπ) , βασικα επεστραψα μετα απο δουλιτσες και ξεκουραση!!!!! κι εχω ορεξη, ορεξη, οοοορεξηηηη!!!! σκεφτομαι να λανω αλλαγες, ή μαλλον προσθηκες, λοιπον θα εχουμε πλεον ενα περισσοτερο σατιρικο-χιουμοριστικο στυλ, αλλα δεν ξεφευγουμε απο τους κλασσικους μας στοχους σκεψη, προβληματισμο, τραγουδακια, ποιηματα, κειμενακια κτλ....ναι ξερω στο τελος θα δημοσιευω και συνταγες γλυκων του κουταλιου εστι που το παω με τοσες κατηγοριες....!!!!